Contact Us

Aktualitások

Egyesületi hírek

Horgászegyesület horgászrendje

A bánki tavon az országos horgászrend van érvényben, az egyesület által hozott szabályokkal, kiegészítésekkel. A bánki tavon az országos horgászrend van érvényben, az egyesület által hozott szabályokkal, kiegészítésekkel. A tavon a pergetés engedélyezett. A tavon a bojlis horgászat engedélyezett, de a bojlival etetni TILOS! Védett területen belül a horgászat szigorúan tilos! A tóban különféle hüllők is élnek, közönséges sikló, teknősbékák, varangyok, kecskebékák, és a tavon fészkelõ nádi madarak, melyek szigorúan védettek. Valamint a tóban lévõ minden vízinövény védett. Napijegyet a halőrnél lehet váltani.

Felnőtt napi jegy

4000 Ft

Sport napi jegy

2500 Ft

Ifjúsági napi jegy

2000 Ft

Méretkorlátozások:A horgászat megkezdése előtt a horgászházon kifüggesztett jelenléti ívre fel kell iratkozni, az ÁLLAMI HORGÁSZJEGY-et a halőrnek le kell adni. A horgászat befejeztével ki kell iratkozni, és az ÁLLAMI HORGÁSZJEGY-et átvenni. A vízpartra gépjárművel behajtani tilos. Gépkocsit a parkolóban kell hagyni.

Etetés: Szemestakarmánnyal történő etetés, és etetőkosárral történő horgászat megengedett. 

Tilalmi idők:

Harcsa: május 2-június 15.
Csuka: február 15-március 31.
Balin, Süllő: március 1-április 30.
Ponty: őszi telepítés után az év végéig

Méretkorlátozások:

Ponty, Süllő 30cm.
Balin 40cm.
Csuka 50cm.
Harcsa 50cm.

Vendégeinkre vonatkozó szabályok:

Felnőtt napijegy:
A napijegy tulajdonosa jogosult a bánki tavon a hátoldalon feltüntetett feltételek mellett 2 horgászbottal horgászni. A napijegy érvényességi ideje: a kiállítás napjára a reggeli villanyoltástól az esti villanygyújtásig tart.

Fogható mennyiség:
Naponta 2db méretkorlátozás alá esõ hal fogható, egyéb halból 5kg. A 2db méretkorlátozás alá esõ hal megfogása után csak úszós készséggel lehet egyéb halra horgászni a tavon! A megfogott ponyot vagy nemes halat a megfogást követően azonnal be kell írni a fogási naplóba. Az egyéb halakat a horgászat befejeztével kell beírni, amit a napijegyre is fel kell vezetni.

Horgászat:
Horgászni csak a stégről lehet, az 1-es stégtől a 31-es stégig. A többi stégen a napijegyes horgászoknak a horgászat tilos. Ezen a kijelölt területen belül plusz 4db vendégstég áll rendelkezésükre.

Felnőtt sport napijegy:
A napijegy tulajdonosa jogosult a bánki tavon a hátoldalon feltüntetett feltételek mellett 1 horgászbottal horgászni. A napijegy érvényességi ideje: a kiállítás napjára a reggeli villanyoltástól az esti villanygyújtásig tart.

A sport napijegy tulajdonosa a kifogott halat nem viheti el. A kifogott halat kíméletes módon azonnal köteles a vízbe visszahelyezni!

Horgászat:
Horgászni csak a stégről lehet, az 1-es stégtől a 31-es stégig. A többi stégen a napijegyes horgászoknak a horgászat tilos. Ezen a kijelölt területen belül plusz 4 db vendégstég áll rendelkezésükre.

Ifjúsági napijegy:
A napijegy tulajdonosa jogosult a bánki tavon a hátoldalon feltüntetett feltételek mellett 1 horgászbottal horgászni. A napijegy érvényességi ideje: a kiállítás napjára a reggeli villanyoltástól az esti villanygyújtásig tart.

Fogható mennyiség:
Naponta 1db méretkorlátozás alá eső hal fogható, egyéb halból 3kg. Az 1db méretkorlátozás alá eső hal megfogása után csak úszós készséggel lehet egyéb halra horgászni a tavon! A méretkorlátozás alá eső halat a megfogást követően azonnal be kell írni a fogási naplóba, amit a horgászat befejeztével a napijegyre is fel kell vezetni.

Horgászat:
Horgászni csak a stégről lehet, az 1-es stégtől a 31-es stégig. A többi stégen a napijegyes horgászoknak a horgászat tilos. Ezen a kijelölt területen belül plusz 4 db vendégstég áll rendelkezésükre.

Tagjainkra vonatkozó szabályok:

Az érvényes engedélyek tulajdonosa jogosult a bánki tavon a területi engedély hátoldalon feltüntetett feltételek mellett 2 horgászbottal horgászni. A tóparti sétány közvilágításának kikapcsolása a horgászat kezdetét, a bekapcsolása a végét jelzi.

Eltérés:

Péntek, szombat, vasárnap, állami ünnep és az azt megelőző hétköznapon 22 óra a horgászat befejezésének időpontja.
Éjszakai horgászat mindenféle halfaj tekintetében, a tilalmi idők betartása mellett május 01.-től, szeptember 30.-ig minden szombat éjfélig, azaz 24.00. óráig engedélyezett, ezen időszakban csónakból történő horgászat harcsára, a tógazdával történő egyeztetést követően az ő jelenléte mellett engedélyezett.
A fent említett időszakban a hónap utolsó szombatján egész éjszakás horgászat engedélyezett mindenféle halfaj tekintetében, a tilalmi idők betartása mellett.

Az éjszakai horgászat, csak az egyesület tagjai részére engedélyezett. Az egész éjszakás éjszakai horgászat alkalmával a halőrzést a vezetőség egyedileg szabályozza.

A fenti napokon a tó körüli villanygyújtástól, a stégek kivilágítása KÖTELEZŐ!

Az 1. és 2. pontokban meghatározott napokon a horgászatot úgy kell befejezni, hogy a fenti időpontokig a halőrháznál, ki kell jelentkezni!

Éjszakai horgászat TILOS!
Horgászat csak stégről engedélyezett.

Kifogható hal mennyisége és fajtái:
Napi 3 db bármilyen nemes hal fajtánként max. 2 db hetente összesen 6 db ebből ponty 4 db. Egyéb halból 5kg.

Az egy évben kifogható ponty mennyisége 25 db. A kötelező társadalmi munka ledolgozásával, minden 4 óra ledolgozott munka után 2 ponty foghatósága jár, maximum 10 db. 1 db harcsa vagy amur 5 kg-nál nagyobb fogása után 2 db ponty ajándék fogása jár.

Tilalmi időszak alóli felmentések a Horgász-Hirdetőtáblán kerülnek kifüggesztésre.

A horgászat megkezdése előtt a horgászházon kifüggesztett Bejelentkező lapra fel kell iratkozni, a horgászat befejeztével ki kell iratkozni.
Kérjük a tagságot, hogy a Bejelentkező lapra nevüket NYOMTATOTT NAGYBETŰVEL írják.